Regelsysteem

Hier vind je alle informatie over het Vortex-Adventures-regelsysteem, die beschikbaar is voor spelers en NPC’s. 

Je hoeft niet alles te lezen om mee te doen! De basisregels moet je wel doorlezen. Wat je echt goed moet kennen om mee te doen zijn: De veiligheidsregels en de samenvatting, en daarnaast de spreuken, technieken en vaardigheden die je eigen personage gaat gebruiken.


NPC’s

Hier vind je een aangepaste versies van het regelsysteem specifiek voor NPC’s. De regels die over het algemeen alleen nodig zijn voor spelers (zoals crafting, imbue, rituelen, vaardigheden aankopen, etc.) zijn eruit gehaald, en sommige dingen zijn subtiel veranderd om het simpeler te maken voor NPC’s. We raden alsnog aan om op den duur het volledige regelsysteem door te nemen. Dit geeft wat meer diepgang en inzicht in het spel en de spelers. Er zijn nog enkele hoofdstukken in dit regelsysteem in aanbouw (zoals bijvoorbeeld het gedeelte rond handelen). 

NPC regelsysteem

Mocht je nu zelfs die versie van het regelsysteem te groot vinden dan heb je hier nog een supersamengepakte versie. Dit geeft je wat minder mogelijkheden en maakt je wat minder sterk in je NPC-rol. Bovendien kun je hier niet alle NPC-rollen mee vertolken, maar het moet genoeg zijn om het grootste gedeelte van de simpele vechtrollen te spelen. Je komt er mee weg om voor je eerste evenement als NPC alleen dit document te lezen. 

Super-basis regelsysteem NPC’s


Spelers

Hier vind je pdf’s van alle onderdelen van het regelsysteem voor spelers. De basisboekjes zijn voor (bijna) iedereen relevant, maar van vaardigheden, spreuken en technieken hoef je alleen te kennen wat jouw karakter heeft.

De loresheets zijn documenten met uitleg over hoe je kan spelen met bepaalde vaardigheden. Als je die vaardigheden hebt, heb je deze loresheets dus nodig voor je spel! Zorg vooral dat je ze, geprint of overgeschreven, meeneemt naar het evenement, zodat je altijd kan opzoeken hoe je skills eigenlijk werken.

Het is gaaf om een persoonlijk “spreukenboek” te maken waar je je geleerde spreuken en technieken in hebt staan. Voor vechters kan dat bijvoorbeeld een oude vechttechniek-instructieboek zijn. Voor priesters kan dat de vorm aannemen van een gebedenboek, waar je spreuken in staan. Het beste is om er een mooi IC verantwoord voorwerp van te maken.

De basis boekjes

Crafting en imbuing loresheets

Alchemie loresheets

Landerijen en Volkeren loresheets

Meta documenten