Event Guide


Inschrijving Summoning

De inschrijving is op dit moment nog niet geopend.


IC Teasers

Voorafgaand aan het evenement zullen enkele Teasers worden vrij gegeven via Facebook, Discord en de website! Controleer ze snel! 


Data 

Summoning: 19 augustus t/m 22 augustus 2022. Check vooral ook Data & Kosten voor alle toekomstige evenementen en de bijbehorende kosten.


Locatie

Scoutingterrein Sint Walrick
6611 KG Overasselt
Website St. Walrick


Hoe zat het ook alweer met…

Voorbereidend op de inschrijving

Het evenement

Specifiek voor nieuwe spelers (met kids) & NPC’s


Bootcamp

Voor aanvang van elk evenement organiseren we een LARP bootcamp voor nieuwe en beginnende spelers. Hierin worden diverse facetten binnen LARP behandeld. Denk bijvoorbeeld aan veiligvechten, Roleplay & Rituelen. Lijkt het jou leuk om mee te doen?  Schrijf je dan in via het inschrijfformulier. Zie de tijdsplanning, hoe laat je op welke plek verwacht wordt. Mocht je, je bedenken en op een later moment alsnog willen inschrijven? Stuur dan een mailtje naar: vabootcamp@gmail.com.  


Introquest

Elk evenement wordt er een Introquest voor nieuwe personages georganiseerd. Zoals de naam aangeeft verzorgen wij een introductie en Sneak preview van het verhaal wat dit evenement gaat lopen, waarmee jij hopelijk met een vliegende start het spel begint! Uiteraard is deelname niet verplicht, maar lijkt het jou leuk om mee te doen? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier. Zie tevens de tijdsplanning, hoe laat je op welke plek verwacht wordt.


Noodnummer

Zorg ervoor dat een thuisblijver op de hoogte is van jouw weekend weg! Laat het adres achter en een noodnummer.  Mocht er iets gebeuren dan kunnen zij het evenement (vrijdag 20:00 t/m zondag 20:00) 24/7 bereiken via het volgende telefoonnummer:  06-34435185. 


Rituelen

Maak je gebruik van eigen muziek bij rituelen?  Neem dit dan als mp3(hi-res), flac, m4a  formaat mee naar het evenement. 


Donderdag gasten

Vanaf 13:00 ben je welkom op het terrein, mits je bent aangemeld via het inschrijfformulier. 


Vrijdag aankomst

Vanaf 12:00 ben je welkom op het terrein.


Spullen lossen & Parkeren

Als je op de locatie aankomt is de eerste actie parkeren. Vanaf dit punt heb je 30 minuten om  je auto uit te laden. Er zijn enkele bolderkarren beschikbaar om je spullen te verplaatsen. We willen je er op wijzen dat dat je auto daarna naar de hoofdparkeerplaats verplaatst moet worden (route: Terug naar de hoofdweg, rechts en dan eerste mogelijkheid naar links (terreiningang)).  De ingang staat gekenmerkt met het VA logo. Daarnaast kunnen de parkeerwachten je voorzien van verdere instructies. Auto’s die blijven staan op de tijdelijke parkeerplaats kunnen weggesleept worden. 

Coronaparkeren


Incheck, algemene vragen & karakters

Als je vragen hebt, kun je altijd terecht bij de infobalie (zie terreinindeling voor de locatie). Hier maak je eventueel nog je betaling in orde, je vult een eigen verklaring in en je haalt je karakterformulier op. Let op! Je kunt hier alleen pinnen, contanten worden niet geaccepteerd.


Tent opzetten & bestelde tafelsets ophalen

Een gewoon slaap/hedendaagse tent kun je opzetten op het kampeerveld (OC-veld). Heb je een IC-tent en hij voldoet aan het IC-tentenbeleid, overleg dan (wanneer dit nog niet is gebeurd) met je groepering waar je deze opzet. Let erop dat het alleen toegestaan is om een IC tent binnen een groeperingsvlak te plaatsen. De tafels zijn te vinden op de parkeerplaats. Je kunt hier je bestelde sets afhalen.


Koken op het terrein

Het is toegestaan je eigen maaltijd voor te bereiden (In game /Out of game). De wijze waarop gekookt mag worden is afhankelijk van de droogte, zie hiervoor het vuurbeleid.  

Huidige code terrein: <wordt 3 weken voor het evenement bijgewerkt>


Catering

Wordt bijgewerkt wanneer er meer informatie bekend is. 


Tijdsplanning

Speler

 • 18:00 – Start Bootcamp voor de infobalie. Je wordt hier opgevangen door Sjors.
 • 19:00 – Welkomstpraatje vanuit het bestuur & SL in de vijfhoek/Pentagon.
 • 19:30 – Start Introquest voor nieuwe spelers/karakters. Je wordt verwacht buiten de monstertent.
 • 19:45 – Welkomstpraatje vanuit de groeperingen. Als je (nog) geen groepering hebt, sluit je dan aan bij één van de praatjes.
 • 20:00 – Tijd In!

NPC

 • 18:00 – Start Bootcamp voor de infobalie. Je wordt hier opgevangen door Sjors.
 • 18:30 – Welkomstpraatje vanuit de Monster SL in de monstertent + voorbereiden op Tijd In.
 • 20:00 – Tijd In!

Het spel wordt gedurende het weekend ondersteund tussen de volgende tijdstippen

 • 20:00 tot +/- 02:00  [Vrijdag]
 • 10:30 tot +/- 02:00   [Zaterdag]
 • 10:30 tot +/- 15:00    [Zondag]
 • Zondag 15:00: Tijd-uit praatje van de organisatie + einde evenement.

Terreinindeling

Onderstaand het overzicht van de terreinindeling voor het aankomende evenement

< Afbeelding volgt wanneer deze definitief is voor het eerstvolgende evenement > 

 

(klik op de afbeelding voor een grotere versie)


Einde evenement

Aan alles komt uiteindelijk weer een eind. Zo ook het evenement. Rond 15:00 zal het bestuur afsluiten met een kort praatje. Als deelnemer aan de Vortex vragen we je om zondag tijd in te plannen voor de afbouw. Als iedereen een uurtje meewerkt, kunnen we gezamenlijk de grootste klussen aanpakken zodat de afbouwploeg het op zondagavond en maandag af kan maken. Bij voorbaat dank.