Werelden

Vortex Adventures is een LARP die draait om een plek die de “Vortex” heet. Deze plek heeft vele namen, maar wordt ook wel het “middelpunt van alle werelden” genoemd, omdat dit de plek is waar de meeste portalen uitkomen. Deze magische portalen bevinden zich op alle werelden, ook op jouw wereld!

Als je een personage maakt voor Vortex Adventures kun je er voor kiezen om een wereld te gebruiken waar al andere personages vandaan komen, of om zelf een fantasy wereld te verzinnen. Het is handig om deze keuze als eerste te maken, voordat je een personage verzint, aangezien dit veel invloed kan hebben om je personage.


Bestaande werelden

Het voordeel van een bestaande wereld uitkiezen is dat andere spelers mogelijk al gehoord hebben van je wereld en je achtergrond dus direct al een link heeft met het lopende verhaal. Dit geeft je personage mogelijk al vrienden, vijanden en rivalen onder de personages die er al zijn. Een ander voordeel is dat je niet alles zelf hoeft te bedenken. Houdt er wel rekening mee dat je de achtergrond van deze wereld goed moet kennen. Sommige werelden hebben specifieke wetten of regels, duidelijke gebruiken of een bekende monarchie waarvan geacht wordt dat dit bekend bij je is.

Als je geïnteresseerd bent in het spelen van een personage van een al bestaande wereld raden we op dit moment aan om binnen de VA community te vragen of er al een wereld is die overeenkomt met wat jij zoekt. Overleg vervolgens goed met de personen die al van deze wereld komen hoe jouw personage hier tussen past.

Heb jij een wereld bedacht voor Vortex Adventures en stimuleer je graag dat andere spelers personages maken die van jouw wereld komen? Neem dan contact op met de spelleiders. Dan kunnen we je wereld hieronder plaatsen.


Eigen wereld bedenken

Als je een eigen wereld bedenkt heb je alle vrijheid om verschillende fantasy rassen, rijken, culturen, geschiedenis en vreemde magische fenomenen te bedenken. Bedenk je wel dat de wereld, net als je personage, geloofwaardig moet zijn voor de andere spelers. Dus beweren dat jouw wereld gevuld is met bergen van goud is niet heel geloofwaardig, want waarom zijn personages van jouw wereld dan niet heel rijk? Je bent zelf verantwoordelijk voor het verzinnen van redenen waarom iets niet mogelijk is. Als jij bijvoorbeeld een rijke handelaar speelt, zal je zelf moeten bedenken waarom je op de Vortex dan geen handel of geld bij je hebt.

Je kunt klein beginnen, door eerst alleen de achtergrond van jouw personage te verzinnen. En te bedenken hoe deze het portaal gevonden heeft dat naar de Vortex leid en wat er dichtbij het portaal te vinden is. Daarna kun je jouw wereld steeds meer en groter uitdenken.