Wat is LARP/LAIT?

Sinds het begin der tijden vertelt men verhalen over mensen die uit de massa naar voren stappen en het voortouw nemen in de strijd tegen het kwaad. Zou jij wel eens in de huid willen kruipen van zo’n held of heldin? Veldslagen meemaken, monsters verslaan, of bij politieke intriges bemiddelen? Dit kan allemaal met LARP.

LARP (Live Action Role Playing), of de nieuwe opkomende naam LAIT (Live Action Improvisation Theater), is een interactief toneelspel. Je kiest een rol, een personage dat jij gaat spelen en waarbij je je lekker voelt. Alles kan, zolang het maar in het thema en binnen de regels past van de setting. Vervolgens reageer je vanuit jouw rol op de situaties die zich voordoen tijdens het spel.

Vortex Adventures zorgt voor het verhaal, de achtergrondwereld waarin het avontuur zich afspeelt, en voor de personen of monsters die jij tegen kan komen. Deze personen of monsters geven de wereld gestalte. Ze kunnen bijvoorbeeld belangrijke informatie hebben om het raadsel op te lossen dat in het avontuur ligt opgesloten.

Het voornaamste doel is om een weekend lol te hebben door jezelf onder te dompelen in een fantasiewereld vol gevaar, vermaak, strijd en broederschap. Het gaat tijdens een LARP evenement niet om winnen; verliezen kan zelfs veel leuker zijn, maar om het verhaal wat je samen maakt!

Waarom twee termen?

De term LAIT (Live Action Improvisation Theater) wordt voornamelijk door de verzekeraars gebruikt, LARP is in die wereld een grote onbekende.