De Syndicaten

“Georganiseerde misdaad? Ha, dat is een goede! Ja, vreemdeling, ik kan me voorstellen dat er sommigen zijn die ons zo noemen. Het is makkelijk spreken van criminaliteit en misdaad als je een zilveren lepel in je bek hebt, je buikje vol gevreten is en je bedje gespreid. Het is nog makkelijker als je een kroon op je kop hebt en zelf de wetten geschreven hebt die misdadigers maakt van een ieder die zijn familie probeert te voeden. Het is dus waar wat ze zeggen, de syndicaten zijn georganiseerde misdaad. Maar wij zijn zo gemaakt door zij die de hun neus ophaalden voor de vluchtelingen, de landlopers en de verloren massa’s. Poëtisch toch? Je zaait altijd wat je oogst en in dit geval zijn wij de rotte oogst van het het zaad van een nog rottere adel.

Kom, zit! Eet en drink met ons, warm je aan het vuur. Je ziet er uit als iemand die dat kan gebruiken. Niet al te lang geleden waren velen van ons in hetzelfde schuitje als waar jij je nu vindt. Wij, landlopers en ontheemden, vonden elkaar hier, bij het pentagon, het centrum van het multiversum.. Het is een bonte verzameling, dat is zeker, maar daar komt onze naam vandaan.

Maak je maar niet druk, je bent veilig hier, daar zorgen de IJzervreters wel voor. De truc is dat je met dat soort gemeen uitziende lieden samenwerkt! Niet verlegen zijn, de stoofpot is nog niet op, schep vooral bij mijn vriend! Niemand kan sjacheren en ritselen zoals de Marskramers dat kunnen, morgen worden de voorraden gewoon weer aangevuld. Vraag maar niet waar het vandaan komt, dat is het geheim van de smid, hè? En als die twee syndicaten tekort schieten, ach, de Doodsgravers zorgen ervoor dat je in ieder geval een net graf hebt.

Het is hard werken, dat zal ik niet ontkennen. Maar je ziet er wel uit als iemand met ambitie, jij zou hier iets van jezelf kunnen maken. Als je geen burger bent, reken niet op hulp of bescherming van de wet. Daar sta je buiten, net als wij. Maar je bent niet alleen, en de wil van het gewone volk is lang genoeg genegeerd. Hier in het hart der creatie zal onze stem gehoord worden!”


Informatie

Soort spel

Eer en geweten voor hen die niets anders hebben om te geven, een schimmige moraliteit voor zij die geen andere keuze hebben om te overleven. Het gaat hier om het spelen van lage status ten opzichte van hoge status. Aggregeren en rebelleren tegen de status quo.

Identiteit

Zij die, al dan niet vrijwillig, buiten de wet staan. Van criminelen en rebellen tot vrijbuiters en landlopers, de leden van de syndicaten staan in de schaduwen van de maatschappij. Wat je niet altijd kan krijgen door eerlijk te spelen is ook op andere manieren te verkrijgen. Gelijkheid en vrijheid bijvoorbeeld.


Wat vinden de syndicaten van de andere groeperingen?

  • De Ziggurat: “Ze hebben het “recht” om over ons te heersen, en het bewijs? De heersers hebben het zo verordend. Zie je het probleem al? Met hoeveel zijn jullie nog, en met hoeveel zijn wij tegenwoordig? Beantwoord dat maar niet, we zouden uw nachtrust niet willen verstoren, oh geëerde heerser. Rust maar op uw lauweren, uw hoofd is vast moe van het dragen van de oh zo zware kroon.”
  • Tiartal: “Het is bijna indrukwekkend hoe ze met zo weinig werk rijker en rijker kunnen worden. Ze kijken altijd maar omhoog, maar ze hebben niet door dat er geen plaats is aan de top van de piramide. Als ze dat ooit beseffen zullen ze wonderlijke dingen bouwen.”
  • Jkalen Kulo: “Opeens waren er Allachai, al die tijd verstopt blijkbaar, een met het land en heel erg belangrijk. Tuurlijk! Geloof ik gelijk! Ik ken wel een paar zwendelaars die betere verhaaltjes verkopen en bij die lui is het tenminste duidelijk dat ze op je geld uit zijn. Wie weet wat we voor elkaar kunnen betekenen, maar ergens klopt het verhaal niet.”
  • De Tempel van de Eclipse: “Het is lastig om je niet verraden te voelen door de goden als je sterft van de honger in een vluchtelingenkamp. De tempel zegt dat de goden niet konden helpen, maar dat het beter zal worden. Tuurlijk; Almachtige wezens die niet kunnen helpen? Als ze niets konden doen, waarom zouden we ze dan vereren? Een ding is zeker, wij zullen meer doen dan alleen bidden.”

Contact

Spelleiders: Jaime, Corné en Remco
Email: sl.syndicaten@gmail.com
Syndicaten Facebook