Rituelen in het Pentagon

Het pentagon is meer dan een aantal statische pilaren opgezet in een vijfhoek. Je kunt hier kleine of grote rituelen doen, spontaan of juist goed voorbereid. In iedere pilaar zitten leuke stukjes techniek verwerkt, die kunnen bijdragen aan jouw epische rituelen. Je kunt hier gebruik van maken als je wilt.

Het pentagon kan muziek afspelen, dat net even wat kracht bij kan zetten in het ritueel. Of juist wat milder kan overkomen. Muziek is een goede stemmingsmaker. Bekijk maar eens voorbeelden van filmscenes zonder muziek en dezelfde scenes met muziek.

We hebben een redelijke audiotheek met muziek en geluidseffecten, dus er is vast wel iets wat bij het ritueel past. Bespreek van tevoren met de Pentagon SL welke muziek en geluidseffecten je wilt horen en wanneer. Meerdere nummers zijn mogelijk, maar zorg dat je duidelijk de juiste volgorde en cues afpreekt. Het is ook mogelijk om zelf muziek aan te leveren. Let hierbij wel op dat de muziek in de setting moet passen.

Wat zeker niet mag ontbreken aan je epische ritueel is de verlichting. Het eerste pentagon bevatte alleen wit licht. Later zijn daar drie kleuren bij gekomen. De huidige techniek kan zo’n 16 miljoen kleuren produceren, waaronder UV licht. Ook is iedere lamp individueel aan te sturen. Dit kan voor leuke of dramatische effecten zorgen. Als je het nog wat spannender wilt maken, kun je ook gebruik maken van de twee rookmachines die het pentagon in een mum van tijd blank kunnen zetten.

Wanneer je een groots ritueel voorbereidt, is het aan te raden om voorafgaand aan het evenement al contact op te nemen met het SL team. We willen graag een leuk gevolg bedenken voor jouw ritueel en als we hier meer tijd voor hebben, kunnen we het alleen maar gaver maken. Als je een ritueel met muziek of lichteffecten wilt doen, neem dan contact op met de Pentagon SL. Deze kan je hierin advies geven en samen met jou eventueel wat effecten bedenken om je ritueel nog beter uit de verf te laten komen.

Gebruik je muziek?  Neem dit dan zelf mee op een USB stick