Het Pentagon

In het hart van de Vortex stonden vijf enorme pilaren. Niemand weet met zekerheid welk doel ze dienen, maar de kracht die er in huist is enorm. Eenmaal per jaar riepen de verschillende elementaire facties in een groots ritueel hun Prinsen op om deze plek de kracht te geven om de Void weer een jaar op afstand te houden.

Tegenwoordig staat het Pentagon op een nieuwe plek, de wereld Tlaloc. Door vele wezens wordt de plek rondom het Pentagon echter nog steeds de Vortex genoemd. Hetzij uit gewoonte, hetzij uit respect. Maar de verantwoordelijkheid die het Pentagon met zich mee brengt is niet veranderd. Het Pentagon is nog altijd het middelpunt van het multiversum en daardoor dus het krachtigste punt in creatie. Als je een grote invloed wilt uitoefenen op welk aspect dan ook, kun je dat het beste doen vanuit het Pentagon.

Dit is één van de belangrijkste redenen waarom vele wezens naar het Pentagon reizen. Kwaadwillende wezens die graag het multiversum veroveren en alle wezens aan zich willen onderwerpen. Goedwillende wezens die het multiversum willen beschermen en willen laten groeien. En wezens hier tussenin, ieder met een eigen agenda of doel. Allen reizen naar het Pentagon in een poging om invloed uit te oefenen en hun visie te verspreiden door het multiversum.