NPC Guide

 

Ode aan de NPC

Sander was voor het eerst op een Vortex Adventures evenement. Zijn geleende larpzwaard in zijn riem gepropt, met de riem van de kringloopwinkel om zijn Mytholon tuniek heen, trok hij de lapjes stof nog eens recht om zijn oude kisten. Ragnar, heette hij vandaag. Ragnar, niet vergeten. Ragnar. Toffe naam natuurlijk.

In de verte hoorde hij trommels, voetstappen, gekletter van pantser. Een groep vechters in harnassen met zwarte chaossymbolen stroomde plotseling het veld op, wilde muziek begon vanuit het Pentagon. Iedereen leek te weten wat hij of zij moest doen, hij had oprecht geen idee. Er vielen rake klappen om hem heen, bij de tenten aan de andere kant van het veld zag hij een paar van zijn nieuwe vrienden in een hoekje worden gedreven door een enorme chaos vechter.

Ragnar worstelde zijn zwaard uit zijn riem, haalde eens diep adem en rende naar zijn vrienden toe. Toen hij er bijna was, besefte hij zich hoe groot die chaos vechter was… Zijn laatste vriend werd tegen de vlakte getimmerd en de vechter draaide zich naar hem om. De blik in zijn ogen was eigenlijk al genoeg om weg te lopen, of anders die enorme speer die hij vast had. Maar zijn vrienden lagen daar, dan maar samen dood!

De chaos vechter nam de tijd, daagde hem uit, wees naar zijn stervende vrienden, plantte zijn voeten en nam een grote uithaal met zijn speer. Op wonderlijke wijze wist Ragnar de speer te ontwijken, stapte hij om de punt heen en haalde zijn zwaard achter de knie van de krijger langs. Een schreeuw van pijn gorgelde uit de vechter, hij zakte door zijn been heen en probeerde Ragnar nog eens aan zijn speer te rijgen. Maar Ragnar was hem wederom te snel af, weerde de slag met zijn zwaard en sloeg het monster over zijn buik. Kermend zeeg hij ter aarde, dood.
Ragnar was die avond de held aan het kampvuur bij zijn nieuwe vrienden. Iedereen had gezien hoe hij die grote chaos krijger tegen de vlakte wist te werken. Ragnar de Beuker, zo noemden ze hem nu!

De chaosvechter was die avond de held aan het kampvuur bij de monstertent. Iedereen had gezien hoe hij die nieuwe speler de kans gaf om een held te worden. Dan maar 10 hitpoints minder, het was een geweldig moment.


Welkom bij het NPC team van Vortex Adventures!

Kun je niet kiezen wat voor rol je graag neerzet? Vind je het fantastisch om diepe roleplay af te wisselen met intense larp-vechtpartijen of epische rituelen? Heb je geen zin om je vast te leggen aan één personage en wil je het liefst zo veel mogelijk verschillende ervaringen hebben? Dan zit je bij het NPC-team zeker op je plek.

Figureren bij Vortex Adventures kan soms uitdagend zijn, maar het is zeker een leuke en lonende positie. NPC’s zijn vaak een belangrijk onderdeel van de grote momenten. Ze starten een nieuw hoofdstuk voor de spelers of sluiten er juist één af. Ze zijn de grote dreiging die vol bravoure het veld op komt rennen, wapens in de aanslag – of juist de kwetsbare burgers die smeken om bescherming. En degenen die geheime gesprekken voeren in donkere bossen.


Wat kun je verwachten?

Op evenementen van Vortex Adventures wordt er spel gefaciliteerd vanuit de monstertent vanaf ongeveer 11.00 u ’s ochtends tot 02.00 u ’s nachts. Hiervoor beginnen we om 10.30 u in de monstertent met het ochtendoverleg. We bieden een groot scala aan rollen en encounters, waardoor er voor ieder wat wils is. Bespreek met de monster SL waar jouw voorkeur ligt, zodat ze bij bepaalde rollen direct aan jou denken. We verwachten van iedere NPC dat ze mee doen met de grote gevechten. Als je een goede reden hebt om niet mee te doen, geef dit dan vooraf aan bij de monster-SL, dan wordt daar rekening mee gehouden. Gevechten zijn niet gevaarlijk; we doen aan show-vechten met nepwapens. Wel is het fysiek wat zwaarder, want in feite is het gewoon vechtsport. 

Vanuit een centraal punt worden alle encounters voorbereid en aangekleed. Dit centrale punt is de monstertent. Een plek die strikt verboden terrein is voor de spelers. Hier wordt je door de spelleiding geïnstrueerd over de aanstaande rollen en kies je jouw kostuum uit. Rollen worden in overleg tussen de monster SL en de NPC’s verdeeld en we proberen hierbij zo veel mogelijk rekening te houden met jouw voorkeuren. Zo kun je ervoor kiezen rollen te spelen waar jij je vertrouwd bij voelt, of juist jezelf uit te dagen met iets nieuws. Vervolgens ga je het speelveld op om deze rollen neer te zetten.


Voordelen van komen NPC’en

  • Een goedkoper evenement, voor een Moots betaal je 35 euro en voor de Summoning 42,50 euro, deze prijzen zijn exclusief evenement- of jaarlidmaatschap (5 of 15 euro)
  • Ontbijt, tosti’s, fris en andere lekkernijen in de monstertent!
  • Een gaaf team van NPC’s met een aantal toegewijde SL.
  • Een uitgebreide voorraad van kostuums, kleding en wapens om gebruik van te maken voor je rollen.

 Wat verwachten wij?

In je rollen zet je gave scènes neer, en daarbij is het uiteraard de bedoeling dat je spelers zo veel mogelijk mee het verhaal in trekt. Jij maakt de encounter memorabel door niet alleen de rol goed te spelen, maar ook door de sfeer goed aan te voelen en ernaar te handelen. Bijvoorbeeld door druk op de spelers op te voeren of juist jezelf iets meer op de achtergrond te zetten als de spelers het op een gave manier overnemen. Kijk wat op dat moment nodig is om het verhaal verder te helpen.

Omdat jij vaak de spil in het verhaal bent, verwachten we dat jij je goed kan verplaatsen in de rol die je toegewezen krijgt. Ervaring is zeker een pre, maar niet per se vereist. Zonder ervaring ben je ook meer dan welkom! Dan besteden we wat meer aandacht aan jouw begeleiding. Met betrekking tot het spelletje ben je niet competitief ingesteld. “Winnen” in de klassieke zin van het woord bestaat sowieso niet in LARP, maar als NPC is competitief gedrag tegen de spelers of jouw mede NPC’s niet de bedoeling. Jij gunt jouw tegenspelers hun moment, waardoor een mooie encounter het hoogtepunt van hun evenement wordt. En dat gaat het voor jou ook hartstikke gaaf maken! 

Als laatste willen we graag dat je op de hoogte bent van het regelsysteem. Nu is een deel van de regels niet heel relevant voor een NPC, daarom hebben we speciaal voor jullie een verkorte versie gemaakt van het regelsysteem. Hier staan de belangrijkste informatie, regels, spreuken en calls in die jij als NPC nodig hebt.


NPC Guide

Handige samenvatting met alle tips & tricks!  NPCguide


Contact

NPC SL: Anne P., Annabel, Raoul
NPC Facebook
NPC Discord