NPC Guide

“Het is een drukte van jewelste in de monstertent. Van de ene kant van de tent wordt er geroepen naar de andere kant. Overal staan mensen in diverse stadia van voorbereiding. De laatste NPC’s komen nog snel binnenrennen in de hoop dat ze niet te laat zijn. De briefing is net geweest, maar de monster SL neemt ze nog even apart om door te nemen wat er gaat gebeuren. Snel zoeken ze een kostuum bij elkaar en wachten ze in de rij voor de schmink.

Buiten kun je een grote groep aan zien komen lopen. Het zijn spelers die hebben aangeboden om even mee te NPC’en. Langzaam wordt duidelijk hoe groot deze encounter gaat worden. Steeds meer mensen verzamelen zich buiten de monstertent; in kostuum, met schmink op het gezicht en wapens in de hand. Terwijl de laatste NPC’s zich buiten de tent verzamelen, komt vanuit het veld een groep aanlopen in gele tabberds. Bijna de helft van het SL team! De groep NPC’s en tijdelijke NPC’s kunnen hun enthousiasme bijna niet verbergen. Zo veel SL’s! Dat moet wel groots worden!

Na nog een klein half uurtje training in marcheren en in linie vechten, geven de monster SL aan dat het tijd is. “Is iedereen er klaar voor!?” “JAAAA!”, klinkt het oorverdovend terug. “Mooi”, glimlacht een van de SL. “Het veld is al blank gezet door de rookmachines. Loop maar om het veld heen en dan gaan we vanaf de blokhut.”

Een blok van prachtig zij-aan-zij marcherende soldaten verdwijnt langzaam uit het zicht, een diep geluid voor zich uit sturend: “Links, links, links twee drie vier”.”


Welkom bij het NPC team van Vortex Adventures!

Kun je niet kiezen wat voor rol je graag neerzet? Vind je het fantastisch om diepe roleplay af te wisselen met intense butsen of epische rituelen? Heb je geen zin om je vast te leggen aan één personage en wil je het liefst zo veel mogelijk verschillende ervaringen hebben? Dan zit je bij het NPC-team zeker op je plek.

Figureren bij Vortex Adventures kan soms wat zwaar zijn, maar het is zeker een leuke en belonende vrijwilligersrol. NPC’s zijn vaak een belangrijk onderdeel van de grote momenten. Ze starten een nieuw hoofdstuk voor de spelers of sluiten deze juist af. Ze zijn de grote dreiging die vol bravado het veld op komt rennen, wapens in de aanslag. En degene die geheime gesprekken voeren in donkere bossen.


Wat kun je verwachten?

Op evenementen van Vortex Adventures wordt er spel gefaciliteerd vanuit de monstertent vanaf ongeveer 11.00u ’s ochtends tot 02.00u ’s nachts. Hiervoor beginnen we om 10.30u in de monstertent met het ochtendoverleg. We bieden een groot scala aan diverse soorten rollen en encounters, waardoor er voor ieder wat wils is. Bespreek met de monster SL waar jouw voorkeur ligt, zodat ze bij bepaalde rollen direct aan jou denken. We verwachten van iedere NPC dat ze mee doen met de grote gevechten. Als je een goede reden hebt om niet mee te doen, geef dit dan vooraf aan bij de monster SL, dan wordt daar rekening mee gehouden.

Vanuit een centraal punt worden alle encounters voorbereid en aangekleed. Dit centrale punt is de monstertent. Een plek die streng verboden terrein is voor de spelers. Hier wordt je door de spelleiding geïnstrueerd over de aanstaande rollen en kies je jouw kostuum uit. Rollen worden in overleg tussen de monster SL en de NPC’s verdeeld en we proberen hierbij zo veel mogelijk rekening te houden met jouw voorkeuren. Zo kun je ervoor kiezen rollen te spelen waar jij je vertrouwd bij voelt, of juist jezelf uit te dagen met iets nieuws. Vervolgens ga je het speelveld op om deze rollen neer te zetten.


Voordelen van komen NPC’en

  • Een goedkoper evenement, voor een Moots betaal je 25 euro en voor de Summoning 30 euro, deze prijzen zijn exclusief evenement of jaarlidmaatschap (5 of 15 euro)
  • Ontbijt, tosti’s, fris en andere lekkernijen in de monstertent!
  • Een gaaf team van NPC’s met een aantal toegewijde SL.
  • Een enorme en diverse stash van kostuums, kleding en wapens om gebruik van te maken voor je rollen.

 Wat verwachten wij?

Naast dat je met deze rol een gave encounter neerzet, is het uiteraard de bedoeling dat je spelers zo veel mogelijk mee het verhaal in trekt. Jij maakt de encounter memorabel door niet alleen de rol goed neer te zetten, maar ook door de sfeer goed aan te voelen en ernaar te handelen. Bijvoorbeeld door druk op de spelers op te voeren of juist jezelf iets meer op de achtergrond te zetten als de spelers het op een gave manier overnemen. Kijk wat op dat moment nodig is om het verhaal verder te helpen.

Omdat jij vaak de spil in het verhaal bent, verwachten we dat jij je goed kan verplaatsen in de rol die je toegewezen krijgt. Ervaring is zeker een pré, maar niet perse vereist. Zonder ervaring ben je ook meer dan welkom! Dan besteden we wat meer aandacht aan jouw begeleiding. Met betrekking tot het spelletje ben je niet competitief ingesteld. “Winnen” in de klassieke zin van het woord bestaat sowieso niet in LARP, maar als NPC is competitief gedrag tegen de spelers of jouw mede NPC’s een “no go”. Jij gunt jouw tegenspelers hun moment, waardoor een mooie encounter het hoogtepunt van hun evenement wordt. Het is de bedoeling dat je voor de spelers een gaaf evenement faciliteert, maar vergeet niet om zelf ook plezier te hebben! Daar LARP je immers voor!

Als laatste willen we graag dat je op de hoogte bent van het regelsysteem. Nu is een deel van de regels niet heel relevant voor een NPC, daarom hebben we speciaal voor jullie een verkorte versie gemaakt van het regelsysteem. Hier staan de belangrijkste informatie, regels, spreuken en calls in die jij als NPC nodig hebt.


De setting

In de hoofdlijnen draait de setting op VA om goden, elementen en groeperingen. Je kunt hier meer over lezen onder het kopje “De spelwereld” op deze website. Het wordt gewaardeerd als jij je in de achtergrondverhalen wilt verdiepen, zodat er een consistent verhaal neergezet kan worden.

Ook waarderen we eigen input en creativiteit, zolang het binnen de setting en het regelsysteem past. Dus schroom je vooral ook niet om jouw eigen ideeën te bespreken met de betrokken SL.


NPC Guide

Handig samenvatting met alle tips & tricks!  NPCguide


Contact

NPC SL: Thomas en Soufian 
NPC Facebook
NPC Discord