Jkalen Kulo

“Je had het niet kunnen weten, ik zeg het net zo vaak totdat je ons gelooft. Natuurlijk probeer je een beginnend vuur in een bos uit te maken, dat is logisch, en wat je deed was daarom vanzelfsprekend. Maar er zijn dingen die niet logisch zijn, en zeker niet vanzelfsprekend. Weet je iets van Alachai? Nee? Dat was te verwachten. Natuurgeesten, fae, Manitou, Digi, Kami misschien? Vele namen voor entiteiten die zowel gebonden zijn aan het land waar ze wonen, maar er ook los van staan. Het vuur wat je daar uitmaakte, dat was om een van hen te eren. Een geschenk, als je het zo wil noemen, al zien sommigen van ons het als een schatplicht aan deze Alachai, en zij zien het meer als een plicht of ingeloste belofte.

Wij zijn de Jkalen Kulo, maar als je niets weet van de Alachai, dan zal die naam je waarschijnlijk niets zeggen. Wij zoeken balans, wij streven naar een perfecte harmonie van de materiële wereld en de spirituele Alachai. Maar ook zoeken wij naar een evenwicht tussen het heden en het verleden, aangestuurd door onze zieners, de Tlachiani. De eerste Calpolli… ah, excuses, stam is jullie woord denk ik? De eerste Jkalen kulo stam komt uit de grotere Xochime, nog niet zo lang geleden, hier op Tlaloc. Ik gebruik veel woorden van de Xochime, maar er zijn velen die inmiddels de wereld zien zoals deze eerste stam, er zijn vele Calpolli. Allen zoekende naar deze balans en de wil en de aard van de Alachai.

We zouden je hulp kunnen gebruiken, zeker. Vele sjamanen, druïdes en jagers hebben zich al aangesloten, maar denk niet dat alleen in ongerepte natuur Alachai leven! Geloof me vreemdeling, zelfs de Ziggurat weten dat een boze Alachai een probleem is wat met geen zwaard op te lossen is. Maar genoeg gesproken, laat ons proberen deze Alachai gerust te stellen, dit stuk bos vliegt niet vanzelf in brand immers.”


Informatie

Soort spel

De Jkalen Kulo interacteren met vreemde en onvoorspelbare wezens. Personages binnen de Jkalen Kulo zijn bezig met uitvinden wat deze wezens willen, maar ook hoe deze wezens voor hen kunnen werken. Echter, soms gaat dit fout en moet er met deze wezens gevochten worden.

Identiteit

Animanisme, sjamanisme en druidism, de Jkalen Kulo staan dicht bij de natuur en hebben een praktische kijk op spiritualisme. Sommige zijn uit op macht en het misbruiken van de wezens. Anderen willen vooral in harmonie met deze wezens leven.


Wat vinden de Jkalen Kulo van de andere groeperingen?

  • De Ziggurat: “Ze hebben ons erkend en gesproken over het nut van onze taak. Laten we hopen dat hun beloftes standhouden. Laten we hopen dat plichtsbesef en wijsheid wint van trots en hoogmoed.”
  • De Syndicaten: “Een hongerige wolf kan je voeden, maar een hongerige roedel is niet te vertrouwen. Een goed spreekwoord om de syndicaten te begrijpen. We zullen op moeten passen dat ze in hun honger de wereld te veranderen diezelfde wereld niet verslinden.”
  • Tiartal: “Hun ambachten en nijverheid dwingen respect af, helaas wordt hun meesterschap gedreven door een obsessie met het materiële. Teveel daarvan en de nederige sprinkhaan veranderd in allesvernietigende plaag.”
  • De Tempel van de Eclipse: “De wereld gezien vanaf de grond en de wereld gezien vanuit de wolken lijkt niet op elkaar, toch zien we dezelfde wereld. Wij hebben dat inzicht, maar dulden de dienaren van de goden een contrast van eeuwenoude dogmas?”

Contact

Spelleiders: Brian & Arjen
Email: vaJkalenKulo@gmail.com
Jkalen Kulo Facebook
Jkalen Kulo Discord