IC Teasers

 


Teaser 1: Een onverwachte gast

Ze sprak in zichzelf: “Wie haalt het in zijn hoofd om mij tegen te werken? Heb ik niet enkel het beste met hen voor gehad? Dankzij mij zijn mijn broeders en zusters weer welkom op deze plek…” Ze staarde voor zich uit, zittend op een troon die uitkijkt over een grote levenloze vlakte, maar toch waren haar ogen gefixeerd op de horizon, alsof ze bleef zoeken naar iets.

Langzaam maar zeker rolde donkere wolken naar de grenzen van haar domein. Hij was ook gearriveerd… Het verraad van Ozymandias, Simmaryn, Nodens, Nymph en Raven, elk ooit in haar leven gelijk aan haar, viel haar nog niet mee. Ze merkte dat haar macht was afgenomen. Terwijl zij aan het zoeken was naar de derde kroon, was ze blind geworden voor het spel wat zich onder haar ogen afspeelde.

Al vroeg in haar leven had ze geleerd geen anderen te vertrouwen. Dit zou altijd leiden tot zwakte. Maar toch had zij zich weer laten verleiden. Ze had misschien wel… ach… wat doet het er nu ook toe? Voor nu was het goed. Iets in haar voelde zich ook opgelucht, alsof de tweestrijd die zich in haar afspeelde tot rust was gekomen. De zwaarte van de kronen is een last die zelfs de goden zich niet kunnen voorstellen. Haar broer? Ozymandias wist te weinig af van deze creatie om dit volledig zelf te hebben beïnvloed.

Nee… ze wist het zeker. er moest iets anders aan de hand zijn. Of beter gezegd, iemand anders… Creatie was die dag veranderd, wetten werden herschreven, dromen werden werkelijkheid, en de dobbelstenen opnieuw gegooid. Toch kon zij zich niet voorstellen wie er daadwerkelijk zetten aan het doen was op het schaakbord van Creatie. Terwijl de donkere wolken zich op de grens vermengde met de helder witte wolken van haar domein, opende haar ogen alsof ze plots vond wat ze al die tijd gezocht had. Daar zag zij mij voor het eerst… een glimp van wat er nog komen zou. Toen barstte ze weer uit in die oorverdovende lach. Ze wist wat ze gezien had in mij.

Ze sprak wederom: “Goed je weer te zien na al die tijd, ik ben blij dat je er nu echt bent!” 

[Geplaatst op: 14 september 2022]


Teaser 2: Verwacht rond 28 september