Geschiedenis

De Vortex

Vortex Adventures draagt deze naam niet voor niets. Vroeger was er een mythische plek: de Vortex.

Deze plek stond bekend onder vele namen. De Vortex, de portaalwereld, het hart van creatie, of het centrum van het multiversum. Waarheden over deze wereld zijn zo veelzijdig als de wezens die deze plek bezochten. Er zijn echter een paar verhalen die stugger worden volgehouden dan de rest…

De Vortex is enkele jaren geleden verzwolgen door de Void. Gelukkig hebben de stervelingen het klaargespeeld om het Pentagon mee te nemen naar een andere wereld. Sommige wezens noemen deze nieuwe wereld, of de plek rondom het Pentagon, nu “De Vortex”, maar niet iedereen is het eens met deze benaming.

De wereld waar het Pentagon heen is verplaatst was geen onbewoonde wereld. De lokale bevolking noemt deze plek Tlaloc. Zij hebben de Vortexianen uitgenodigd om het Pentagon naar hun wereld te verhuizen, toen het bedreigd werd door de naderende Void. Echter bracht dit ook een hoop onvoorziene gevolgen met zich mee. Het hart van creatie, het centrum van het multiversum, bevind zich nu op Tlaloc. De consequenties hiervan zijn een stuk groter voor de lokale bevolking dan in eerste instantie gedacht.

Toen het Pentagon arriveerde op Tlaloc stond het in eerste instantie nog instabiel. De Vortexianen hebben toen veel tijd en moeite gestoken in het herstellen van de balans van het Pentagon. Dit was zo’n cataclysmische gebeurtenis dat de natuurkrachten niets anders konden dan reageren.


Recente geschiedenis [Coronastop]

De storm begon met een onweersbui. De lucht rook naar ijzer en verbrand haar. Druppels zo groot als druiven spetterden met het lawaai van een lawine neer op de bonte verzameling tenten. De hemel kleurde zwart als obsidiaan. Toen de schemering onwerkelijke kleuren voortbracht werd het duidelijk dat het geen gewone storm was. Klappen van donderslagen weergalmden tot in de verste uithoeken van Tlaloc en overstemden de kreten van de schreeuwende wezens bij het Pentagon. Heldere paarse bliksemschichten schoten langs de hemel en met een oorverdovende knal sloegen er vijf tegelijk in op de stenen van het Pentagon.

Een dapper of onfortuinlijk persoon in een donkerblauwe mantel rende het Pentagon in en riep iets dat onverstaanbaar werd door de woede van de storm. Deze persoon gebaarde met diens armen alsof deze rituele kracht wilde gebruiken. Groene bliksemschichten knetterden uit de stenen en grepen zich vast aan diens lichaam; een groen helle flits en… de geur van verbrand vlees werd met een windvlaag meegevoerd. Van de persoon was nergens meer iets te bekennen. De maelstrom raasde voort en het enige licht kwam van de helder paarse bliksemschichten die overal neersloegen.

De storm groeide in intensiteit. Eerst was het niet meer mogelijk om naast het pentagon te staan. Daarna was het niet meer mogelijk om in de buurt van de Vortexiaanse nederzetting te komen. De Vortexianen, hoe dapper ze ook zijn, moesten een veilig heenkomen zoeken. De adellijken van de Ziggurat hebben het op zich genomen om de Vortexianen naar een veilig heenkomen te leiden. Vele volgden, maar anderen kozen hun eigen pad.

Nu, na maanden van wachten, is de lucht is geklaard. De donder is verstomd en iedereen ademt weer voor de eerste keer gerust in en uit. Maar is alles nog zoals het was?

Tijd om weer eens poolshoogte te nemen en elkaar te ontmoeten in het centrum van alle werelden en snel het roer in handen te nemen, voordat anderen hun eigen plannen kunnen uitvoeren.

Bijbehorende FAQ’s

Hoeveel tijd is er verstreken sinds vorig event?
De tijd is op natuurlijke wijze verlopen. De storm begon na het aflopen van het evenement en stopte ongeveer 4 weken voor Moots2 2021. De informatie hierover heeft enkele weken tijd nodig gehad om zich goed te verspreiden. Eerst over Tlaloc, daarna naar de rest van de werelden.

Waar raasde de storm precies?
De storm begon rondom het Pentagon en heeft zich verspreid tot enkele tientallen kilometers ver. Het Pentagon is altijd het centrum van deze storm geweest. Het is in de tussentijd niemand gelukt om in de directe omgeving van het Pentagon te komen (en levend terug te keren).

Wat heb ik aan de storm kunnen ontdekken?
De storm is van elementaire aard. Alle elementen zijn hier in te ontdekken en razen door elkaar. Denk je dat je op basis van jouw skills hier meer over zou moeten weten, stuur dan een mailtje naar vortexspelleider@gmail.com. Tijdens het evenement zelf (en daarna) is het niet mogelijk om de storm nog te onderzoeken, aangezien deze dan al lang is gaan liggen.

Konden we na aanvang van de storm nog naar onze thuiswereld? En was reizen met portalen gedurende de storm mogelijk?
Je kon aan het begin van de storm nog via portalen naar je thuiswereld reizen. Zoals dit eerder ook werkte, kon met bepaalde rituelen een vast portaal direct naar je thuiswereld gevonden worden, of naar een scherfwereld waar een portaal naar je thuiswereld aanwezig was. Soms kostte dit weken reizen over Tlaloc of de andere scherfwereld.
Hoe verder weg van het Pentagon, hoe betrouwbaarder deze portalen waren. Naarmate de storm vorderde werd het lastiger en gevaarlijker om portalen te gebruiken. Portalen verschenen en verdwenen willekeurig, soms zelfs voor slechts enkele seconden. Hierdoor was het voor veel personen duidelijk dat dit niet de verstandigste manier van reizen was. Tijdens de afgelopen jaren (gedurende de storm) leken er momenten te zijn dat portalen weer wat stabieler werden, maar deze stabiliteit was niet voor lange duur.

Hoe kunnen we in die paar weken voor de moots van onze thuiswereld naar Tlaloc reizen?
Zoals te lezen is in de teaser (en hierboven) waren portalen tijdens de storm flink over de fritz. In de maanden voorafgaand aan Moots2 2021 was het eerste teken dat de storm mogelijk zou gaan liggen, de portalen die langzaam weer stabiliseerden. Portalen leken weer terug te keren naar de staat van voor de vernietiging van de Vortex, met 1 vast portaal per wereld dat naar een plek in de buurt van het pentagon leidt. Sommige van deze portalen leiden nog steeds naar andere scherfwerelden, maar een groot deel komt al direct uit op Tlaloc. Wanneer men toch uitkomt op een van de andere scherfwerelden, kun je vanaf daar weer makkelijker en sneller een portaal pakken naar Tlaloc of eventueel je eigen wereld.

Wat voor spel kunnen we in de tussentijd gehad hebben?
Je kan zoveel roleplayen met anderen als je wilt. Er kunnen echter geen dingen gebeuren/gebeurd zijn die invloed hebben op de gebeurtenissen tijdens het aankomende evenement. Dit is hetzelfde als normale downtime tussen evenementen. Het is misschien wat lastig, omdat er langer tussen heeft gezeten deze keer en daar valt helaas niks aan te doen. We kunnen alleen proberen met z’n allen zo goed mogelijk verder te gaan. Het spelleider team is op dit moment ontzettend hard bezig het spel gereed te maken voor het evenement. Houdt er rekening mee dat “Wat heb ik in downtime geleerd” vraagstukken mogelijk niet beantwoord zullen worden.

Wat is er tussentijds gebeurd met alle rangen en standen van mijn groepering
De rangkaartjes zijn vervallen en worden komend event opnieuw uitgedeeld. Je kunt hiervoor terecht bij je groeperingsSL. Verder zijn er geen directe veranderingen. Je kunt tijdens het event IC binnen je groepering spelen hoe de rangen en standen nu zijn.

Wat is er in de tussentijd gebeurd rondom:

  • Maledicta
    Maledicta zelf is nergens gezien. Haar legers zijn op verschillende werelden gespot. De legers zijn actief op zoek naar de derde kroon, maar omdat het centrum van het multiversum (het Pentagon) onbereikbaar was en portalen moeilijk deden, is het ook voor hen lastig geweest om hier voortgang in te maken. Deze legers veroorzaken wel veel vluchtelingen die, zeker nu dat weer mogelijk en veilig is, naar andere werelden trekken. Veel hiervan stranden op Tlaloc.
  • Sabioth
    Sinds het einde van het laatste evenement is hier geen verandering in geweest. Sabioth doet wat Sabioth doet.
  • Tlacah
    Door de storm zijn de Tlacah en veel andere inwoners van Tlaloc steeds verder weg getrokken van het Pentagon. Ze lijken de gronden rondom het Pentagon (en de storm) actief te mijden. Hier is sinds het afnemen van de Storm niets in veranderd.

Zijn de regelwijzigingen veroorzaakt door de storm?
Ja, de storm heeft invloed gehad op hoe bepaalde dingen werken. Net zoals bij de vorige regelwijzigingen is er dus een IC reden waarom dingen op dit moment anders werken dan voorheen. Net zoals bij eerdere wijzigingen lijken sommige personages zich nog te kunnen herinneren dat ze ooit meer of minder konden dan nu. Andere personages lijken te denken dat het altijd al zo werkte. Vooral werelden die nog niet of nauwelijks contact hebben gehad met het Pentagon lijken zich niet meer bewust te zijn van dat het ooit anders werkte. Net zoals bij de vorige regelwijzigingen zou het kunnen zijn dat er nog wat “naschokken” zullen volgen. Hopelijk worden deze naschokken steeds kleiner en kleiner.
Dit is wat je personage ontdekt, als deze hier onderzoek naar doet. Hoewel je mag uitspelen dat je er verder onderzoek naar doet, zul je in de toekomst niet meer uitvinden dan dit.

Al deze vragen en antwoorden geven mij geen duidelijk beeld. Wat nu?
Vraag het gerust aan een spelleider. Houd er rekening mee dat wij soms geen antwoord kant en klaar hebben, en het zou mogelijk eerst besproken moeten worden. Hierdoor kan het wat langer duren voor je antwoord hebt. Eventueel zelfs pas op Moots1 2022.