Corona richtlijnen

Sinds de persconferentie van 14-09-2021 is het weer toegestaan om meerdaagse evenementen te organiseren. Wel stelt de overheid enkele eisen om een evenement veilig te laten verlopen. Wij vragen jou de onderstaande punten goed door te nemen en de regels na te leven. De organisatie behoudt het recht jou toegang tot het evenement te ontzeggen wanneer je de regels niet volgt. Verder draagt Vortex Adventures geen verantwoordelijkheid voor enige opgelopen schade, zij het lichamelijk of mentaal, zoals ook omschreven staat in ons huishoudelijk reglement en onze algemene voorwaarden. Voor deelname aan een evenement heb je een geldig Coronabewijs nodig op papier of je mobiel.

Algemene Procedure: 

De gewenste procedure hiervoor is dat je je raam dicht houdt en de QR-code tegen het raam aan houd om vervolgens hetzelfde te doen met je geldige legitimatiebewijs.  Er zal ook een uiterlijke tijd zijn waarna je op de vrijdag niet meer binnen kan komen. Deze vind je hieronder in het schema.


Definitie Coronabewijs

 • Vaccinatiebewijs: Volledige coronavaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin. In Nederland is een vaccinatie meestal geldig vanaf 14 dagen nadat je volledig bent gevaccineerd. Ben je op of na 14 augustus 2021 met Janssen geprikt? Dan is je vaccinatie in Nederland na 28 dagen geldig. Meestal kan CoronaCheck je vaccinatiebewijs automatisch ophalen uit de systemen van RIVM of GGD.
 • Herstelbewijs: Bewijs positieve coronatest van minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden.
 • TestbewijsEen negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor de activiteit.

Downloaden CoronaCheck-app

De checkApp kan eenvoudig gedownload worden via de coronacheck.nl. In de App- en Play Store is hij makkelijk te vinden wanneer je zoekt op ‘coronacheck’ – de uitgever is de Rijksoverheid. Je geeft de app toestemming je gegevens op te zoeken via DigID. Daarna kan je je QR-code opvragen in de CoronaCheck-app. De QR-code moet je elke 24 uur laten zien, zorg dus voor oplaadmogelijkheden en/of een powerbank. Op de site kan je ook een QR-code downloaden die je kan printen.

Let op: Een breuk in het scherm kan ervoor zorgen dat een QR-code niet gescand kan worden.  Neem voor de zekerheid altijd een hardcopy mee. Immers zonder bewijs zal toegang geweigerd worden.  

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/  14-09-2021  |  https://coronacheck.nl/nl/ 


Richtlijnen tijdens het evenement

Scan bij aankomst evenement

Je QR-code wordt door de parkeerwacht gescand zodra je binnenkomt – je moet dus ook via die weg lopen als je met de bus aankomt. Zorg dat je hierbij ook een geldig legitimatiebewijs beschikbaar hebt. We verwachten van iedereen die in de auto zit een geldige QR-code, dus ook als iemand je enkel af komt zetten. Als één persoon in de auto niet in het bezit is van een geldige QR-code zal iedere inzittende van de auto de toegang tot het terrein geweigerd worden. Er zullen tijdsblokken zijn waarop je mag aankomen. De tijden maken wij later bekend in de event guide.

Aankomst op donderdag of vrijdag

De mensen die op donderdag al aankomen (opbouwers en geselecteerde vrijwilligers zijn hierop de uitzondering) zullen een tijdslot te krijgen om aan te komen. Op vrijdag & zaterdag is er één lange tijdsblok. Deze tijdsblokken zijn bekend gemaakt in de event guide. Bij binnenkomst is het belangrijk mogelijk (max. 30 minuten) je auto uit te laden, te gaan parkeren en jezelf hierna direct in te laten schrijven. Houdt er rekening mee dat bij aankomst na het parkeren, je polsbandje wederom te laten zien.

Aankomst op zaterdag, of nog even boodschappen doen?

Voor de mensen die op zaterdag aankomen zal er in de ochtend een tijdvak zijn om te arriveren. Hierna is het niet meer mogelijk het terrein te betreden. 
Dit geldt ook voor mensen die om boodschappen gaan ’s ochtends, dit kan enkel tijdens deze tijdsblokken. Bij het opnieuw betreden van het terrein moet je QR-code namelijk opnieuw gescand worden. Onze voorkeur gaat er natuurlijk sterk naar uit dat jij alle boodschappen voor start van het evenement haalt en het terrein niet meer verlaat tot einde evenement.

Niet volledig gevaccineerd? Zorg voor een test!

Als je niet volledig gevaccineerd bent, mag je gewoon komen spelen. Dan moet je wel een test doen die gekoppeld wordt aan je CoronaCheck-app of site. Een test via ‘Testen voor Toegang’ is momenteel 24 uur geldig. Je moet dus dicht op het evenement een tijd inplannen om te testen. Regel het op tijd, zodat je veel keuze hebt. Je kan je gratis test inplannen op testenvoortoegang.org. Op het moment dat je een negatieve test hebt ontvangen mag je, zolang je test geldig is, het terrein opkomen binnen de tijdsblokken. Wil je op zaterdag boodschappen doen en is de 24 uur van jouw test nog niet verlopen, dan kan je gewoon naar binnen nadat je QR-code is gescand. Is jouw test verlopen en ben je van het terrein af gegaan dan moeten we je helaas vragen om opnieuw een test te laten doen bij een officieel punt. Het mag dus geen zelftest zijn.

Dagelijkse controle QR-code 

De overheid stelt ook dat wij periodiek moeten controleren, het is daarom verplicht dat jullie je iedere ochtend voor 12:00 uur melden bij de scanlocatie (met uiteraard je QR-code & legitimatiebewijs). Dit zijn, ofwel de parkeerwacht als je aankomt, ofwel op het pad richting de blokhut ten hoogte van de de vrachtwagen. Zorg voor de zekerheid ook voor een hardcopy van de QR-code. Er wordt per dag gewerkt met andere kleuren bandjes. Mocht je, je voor 12:00 niet gemeld hebben (en daarmee nog het verkeerde kleur bandje dragen), wordt je verzocht om het evenement te verlaten. 

Catering

De cateraar valt onder horeca en dient daarom om 00:00 te sluiten. Afhaal is toegestaan, echter dit is aan de cateraar of dit een mogelijkheid is. Zorg ervoor dat je zelf voldoende eigen versnaperingen bij je hebt, voor na 00:00.

Openbaar vervoer?

Ben je afhankelijk van het openbaar vervoer tijdens de reis? Mondkapjes zijn en blijven verplicht, neem er voldoende mee.

Eén in & uitgang tot het terrein!

Om te zorgen dat de regels worden nageleefd hanteren wij één in/uitgang voor het evenement. Het gaat om de ingang die normaliter voor de auto’s wordt gebruikt (zie ook laden & Lossen in ’the eventguide’). Dit betekend dat:

 • De terreiningang bedoeld voor de infobalie en het buitencentrum (dus tegenover het bushokje) NIET gebruikt mag worden;
  • Uitzondering: Leveranciers op de aangeven tijdstip. Neem hiervoor contact op met het bestuur.
 • Leden die komen via het openbaar vervoer komen een stukje omlopen, onze excuses hiervoor maar het is niet anders.
 • Leden die de de auto hebben weggezet op het grote parkeerplaats, dienen ook via de hoofdingang te lopen om nogmaals je polsbandje te laten zien. 


Aanvullende wensen vanuit het bestuur

 • Geef niet iemand zomaar een (ouderwetse LARP) knuffel of een beleefde hand zonder haar/zijn toestemming.
 • Zorg dat je een eigen beker meeneemt voor bijvoorbeeld de deelfles aan het vuur of de fles water op tafel (kortom, drink vooral niet met zijn allen uit dezelfde fles).
 • Houd rekening met de hygiëne. Was en desinfecteer je handen regelmatig.

Vanuit VA worden de volgende punten verzorgd:

 • Handzeep & desinfectiemiddelen zullen te vinden zijn bij de sanitaire gebouwen.
 • We wijzen erop dat het terrein alleen toegankelijk is voor deelnemers, niet voor wandelaars of kampeerders, want die zijn geen onderdeel van het evenement.

In Game – Corona verklaring

Graag verwijzen wij je door naar recente geschiedenis voor de IC verklaring. Hier staat een beschrijving waarom het de afgelopen tijd helaas niet mogelijk is geweest ons te verzamelen op Tlaloc.