Beleid voor tenten op het speelterrein

Heb jij een IC-tent (In game tent) die goed binnen het spelletje past? Of ben je van plan om een tent aan te schaffen? Controleer dan eerst of de tent voldoet aan de minimale regels. Mag er in jouw tent gespeeld worden? Haal dan bij de infobalie een vlaggetje.

Randvoorwaarden IC tent

VA stelt de volgende eisen aan tenten. Mocht je twijfelen neem dan vooral contact op met de EC om de specifieke situatie te bekijken via vortexspelleider@gmail.com.

Akkoord:

  • Tenten/Tarpen met houten palen, houten/ijzeren haringen en scheerlijnen van touw, bijvoorbeeld een landsknecht. De vormen, grootte en kleuren mogen verschillen. Immers wellicht is kleur “Rood”, wel de standaard kleur van jouw eigen wereld?
  • Sahara. Hierbij wel het verzoek dat als de Sahara bedoeld is voor spel, een kleed over het plasic grondzeil te plaatsen. 

Wij merken echter dat er veel aannames gedaan worden rondom hedendaagse katoenen tenten die er ook vrij IC uitzien, bijvoorbeeld een van den Waard tent. Daarom stellen wij minimaal de volgende aanvullende eisen:

Niet akkoord: 

  • Tenten/tarpen van plastic/polyester stoffen
  • Het hebben van plastic raampjes 
  • Felgekleurde plastic scheerlijnen
  • Felgekleurde plastic haringen

Speeltenten en slaaptenten

In het algemeen geldt de regel dat tenten  alleen binnen een groepering mogen worden geplaatst. Dit betekent dat er een maximum van het aantal tenten is.  Hiervoor hanteren wij de regel dat tenten die de mogelijkheid hebben voor spel voorrang hebben op tenten die puur zijn neergezet om te kunnen slapen.

Speeltenten moeten vanaf Moots I 2022 worden gemarkeerd door een speciaal (IC-geschikt) vlaggetje. Zo’n vlag kun je bij de incheck halen bij de infobalie. Let op: Daarbij betaal je borg. Die krijg je natuurlijk terug wanneer je je vlaggetje aan het einde van het weekend weer inlevert.

  • Voorbeeld Speeltent: Een landsknecht, IC ingericht met een biertafelset + pen & papier om te kunnen ouwehoeren en wat verlichting voor de avonduren. Dat er een hoek is afgezet om te kunnen slapen of voor OC spullen is natuurlijk geen probleem!
  • Voorbeeld Slaaptent:  Sahara,  niet IC aangekleed,  puur bedoeld als opslag en om te slapen.  Uiteraard kleedt het de setting wel mooi aan!

Slapen op het speelterrein

Slapen op het speelterrein is natuurlijk toegestaan. Hiermee accepteer jij wel dat de kans bestaat dat jij als laatste slaapt en als eerste weer wakker bent. Uiteraard is een investering in oordoppen geen overbodige luxe! 


Tentverlichting

Bekijk ook de volgende pagina over het vuurbeleid binnen tenten.  Wij adviseren tevens een kleine LED lampje op batterij bij de scheerlijnen te plaatsen. Hiermee verklein je de kans op het struikelen en mogelijk schade aan persoon en materiaal.  


Hoe meld je een tent aan voor een evenement?

Vanuit de groeperingen wordt er, op spelersinitiatief, vaak enkele weken voorafgaand aan een evenement via Facebook of Discord een indeling gemaakt. Ondanks dat je wellicht nog geen onderdeel bent van een groepering op dit punt, adviseren wij als organisatie je om “als gast” bij een groepering aan te sluiten.

Je kan er niet op rekenen dat er op het evenement zelf nog een plekje op het speelterrein voor je is – natuurlijk ben je wel altijd welkom om op het OC-terrein te kamperen, ook met IC-tent.